high speed cooker

2228
Bestel
  • Beschrijving

De werking van een High speed cooker
Met de high speed cooker kan men voedsel stomen, stoven, blancheren en koken.
Het TP-programma biedt de mogelijkheid om, van te voren, de temperatuur in de kookkamer op een constante temperatuur in te regelen. Koken geschiedt met behulp van "droge" stoom.
De stoomdruk is instelbaar: 0, 0,5 bar (+107°C) en 1 bar (+117°C). De opwarmtijd (2 tot 3 minuten), alsmede de kooktijden, zijn uiterst kort, hetgeen leidt tot een zeer voordelig energieverbruik. Naar gelang de kwetsbaarheid van het product kan het ideale druk-/temperatuurniveau nauwkeurig worden ingesteld. Zo blijven niet alleen vitamines, voedingswaarden en mineralen behouden, echter ook de natuurlijke smaak en de kleur van het product. Het bereide product ziet er derhalve aantrekkelijker en verser uit.
Stoomontwikkeling
De high speed cooker is voorzien van een ingebouwde decompressie-unit (temperatuur wordt teruggebracht naar circa +60°C), waarmee stoomontwikkeling in de keuken wordt voorkomen.

HACCP
Voldoet aan alle hygiëne eisen overeenkomstig HACCP

Alle 3 modellen zijn uitgevoerd met:
  • roestvaststalen uitvoering
  • mogelijkheid van stomen, stoven, blancheren en koken
  • behoud van natuurlijke smaak, kleur, geur, vitamines en mineralen
  • elektronisch spatwaterdicht bedieningspaneel
  • veiligheidsdeur (kan alleen open na afbouw druk)
  • inwendig gladde wanden + afgeronde hoeken ivm hygiëne
  • zeer korte opwarmperiode (2 tot 3 minuten)
  • ronde kookkamer ivm hoge druk
  • laag energieverbruik ivm korte bereidingstijd
  • automatisch ontdooien garandeert snelle en gelijke gaartijden
  • geen invloed op omgevingstemperatuur ivm ingebouwde stoomcondensator
  • stervormig stoomventiel voor snelle en gelijkmatige werking
  • stomen onder +100°C. met droge stoom
  • variabel laag temperatuurprogramma +60/90°C
  • stoomdruk instelbaar op: 0 / 0,5 / 1 bar