hispeed

high speed cookers

Bediening
Met behulp van het elektronische spatwaterdichte bedieningspaneel (met tiptoetsen en digitale uitlezing) kunnen de programma's, temperaturen, kamer-/bedrijfsdruk en de gaartijden exact worden geregeld. Naar wens kan in het display de temperatuur of de stoomdruk worden weergegeven. De kooktijd is instelbaar van 0 tot 99 minuten.
Korte bereidingstijd
Behoud van natuurlijke smaak, kleur, geur, vitamines en mineralen door zeer korte bereidingstijd met ‘droge stoom’.
Snelle en gelijke gaartijden
Het stervormige stoomventiel (en het automatisch ontdooien) waarborgt het snel (met gelijke tijden ongeacht de hoeveelheid) en gelijkmatig garen van de verse en/of diepgevroren producten.
Energiebesparing
Laag energieverbruik door korte bereidingstijd.
Deur
De veiligheidsdeur zorgt tijdens het garen voor een veilige afsluiting vanaf de binnenzijde. De deur kan alleen worden geopend na afbouw van de druk aan het einde van het programma.

!

high speed cooker hobart

De werking van een High speed cooker
Met de high speed cooker kan men voedsel stomen, stoven, blancheren en koken.
Het TP-programma biedt de mogelijkheid om, van te voren, de temperatuur in de kookkamer op een constante temperatuur in te regelen. Koken geschiedt met behulp van "droge" stoom.
De stoomdruk is instelbaar: 0, 0,5 bar (+107°C) en 1 bar (+117°C). De opwarmtijd (2 tot 3 minuten), alsmede de kooktijden, zijn uiterst kort, hetgeen leidt tot een zeer voordelig energieverbruik. Naar gelang de kwetsbaarheid van het product kan het ideale druk-/temperatuurniveau nauwkeurig worden ingesteld. Zo blijven niet alleen vitamines, voedingswaarden en mineralen behouden, echter ook de natuurlijke smaak en de kleur van het product. Het bereide product ziet er derhalve aantrekkelijker en verser uit.
Stoomontwikkeling
De high speed cooker is voorzien van een ingebouwde decompressie-unit (temperatuur wordt teruggebracht naar circa +60°C), waarmee stoomontwikkeling in de keuken wordt voorkomen.

HACCP
Voldoet aan alle hygiëne eisen overeenkomstig HACCP

high speed cooker 305

De werking van een High speed cooker
Met de high speed cooker kan men voedsel stomen, stoven, blancheren en koken.
Het TP-programma biedt de mogelijkheid om, van te voren, de temperatuur in de kookkamer op een constante temperatuur in te regelen. Koken geschiedt met behulp van "droge" stoom.
De stoomdruk is instelbaar: 0, 0,5 bar (+107°C) en 1 bar (+117°C). De opwarmtijd (2 tot 3 minuten), alsmede de kooktijden, zijn uiterst kort, hetgeen leidt tot een zeer voordelig energieverbruik. Naar gelang de kwetsbaarheid van het product kan het ideale druk-/temperatuurniveau nauwkeurig worden ingesteld. Zo blijven niet alleen vitamines, voedingswaarden en mineralen behouden, echter ook de natuurlijke smaak en de kleur van het product. Het bereide product ziet er derhalve aantrekkelijker en verser uit.
Stoomontwikkeling
De high speed cooker is voorzien van een ingebouwde decompressie-unit (temperatuur wordt teruggebracht naar circa +60°C), waarmee stoomontwikkeling in de keuken wordt voorkomen.

HACCP
Voldoet aan alle hygiëne eisen overeenkomstig HACCP
Alle 3 modellen zijn uitgevoerd met:
  • roestvaststalen uitvoering
  • mogelijkheid van stomen, stoven, blancheren en koken
  • behoud van natuurlijke smaak, kleur, geur, vitamines en mineralen
  • elektronisch spatwaterdicht bedieningspaneel
  • veiligheidsdeur (kan alleen open na afbouw druk)
  • inwendig gladde wanden + afgeronde hoeken ivm hygiëne
  • zeer korte opwarmperiode (2 tot 3 minuten)
  • ronde kookkamer ivm hoge druk
  • laag energieverbruik ivm korte bereidingstijd
  • automatisch ontdooien garandeert snelle en gelijke gaartijden
  • geen invloed op omgevingstemperatuur ivm ingebouwde stoomcondensator
  • stervormig stoomventiel voor snelle en gelijkmatige werking
  • stomen onder +100°C. met droge stoom
  • variabel laag temperatuurprogramma +60/90°C
  • stoomdruk instelbaar op: 0 / 0,5 / 1 bar

high speed cooker

De werking van een High speed cooker
Met de high speed cooker kan men voedsel stomen, stoven, blancheren en koken.
Het TP-programma biedt de mogelijkheid om, van te voren, de temperatuur in de kookkamer op een constante temperatuur in te regelen. Koken geschiedt met behulp van "droge" stoom.
De stoomdruk is instelbaar: 0, 0,5 bar (+107°C) en 1 bar (+117°C). De opwarmtijd (2 tot 3 minuten), alsmede de kooktijden, zijn uiterst kort, hetgeen leidt tot een zeer voordelig energieverbruik. Naar gelang de kwetsbaarheid van het product kan het ideale druk-/temperatuurniveau nauwkeurig worden ingesteld. Zo blijven niet alleen vitamines, voedingswaarden en mineralen behouden, echter ook de natuurlijke smaak en de kleur van het product. Het bereide product ziet er derhalve aantrekkelijker en verser uit.
Stoomontwikkeling
De high speed cooker is voorzien van een ingebouwde decompressie-unit (temperatuur wordt teruggebracht naar circa +60°C), waarmee stoomontwikkeling in de keuken wordt voorkomen.

HACCP
Voldoet aan alle hygiëne eisen overeenkomstig HACCP
Alle 3 modellen zijn uitgevoerd met:
  • roestvaststalen uitvoering
  • mogelijkheid van stomen, stoven, blancheren en koken
  • behoud van natuurlijke smaak, kleur, geur, vitamines en mineralen
  • elektronisch spatwaterdicht bedieningspaneel
  • veiligheidsdeur (kan alleen open na afbouw druk)
  • inwendig gladde wanden + afgeronde hoeken ivm hygiëne
  • zeer korte opwarmperiode (2 tot 3 minuten)
  • ronde kookkamer ivm hoge druk
  • laag energieverbruik ivm korte bereidingstijd
  • automatisch ontdooien garandeert snelle en gelijke gaartijden
  • geen invloed op omgevingstemperatuur ivm ingebouwde stoomcondensator
  • stervormig stoomventiel voor snelle en gelijkmatige werking
  • stomen onder +100°C. met droge stoom
  • variabel laag temperatuurprogramma +60/90°C
  • stoomdruk instelbaar op: 0 / 0,5 / 1 bar